Kažnjeni Sarajevo, Zrinjski, Željezničar...

Odluka Disciplinske komisije

Kažnjeni Sarajevo, Zrinjski, Željezničar...

A. Čaušević

Nekoliko premijerligaša zbog slabe organizacije domaćih utakmica u posljednja tri kola sezone iza nas nisu prošli nekažnjeno.

Na sjednici Disciplinske komije N/FS BiH održane 29. maja razmatrani su izvještaji delegata sa utakmica 31., 32., i 33. kolo Premijer lige te finalnog dvomeča Kupa BiH.

Sarajevo je zbog upotrebe pirotehničkih sredstava tokom meča 32. kola sa Zvijezdom 09 kažnjeno sa 5.000 KM. Iz istog razloga Bordo klub je kažnjen sa 2.500 KM za prvi meč finala Kupa BiH protiv Širokog Brijega.

Upotreba pirotehničkih sredstava od vlastitih navijača toko utakmice protiv Čelika Željezničar je koštala 4.500 KM.

Zbog bakljada svojih navijača protiv Zrinjskog, Željezničara, Širokog Brijega Čelik je kažnjen sa ukupno 4.500 KM.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Propusti u organizaciji meča protiv Krupe Slobodu su koštali 2.500 KM.

Zrinjski je kažnjen sa ukupno 2.000 KM, a Široki Brijeg za 1.500 KM zbog propusta u organizaciji drugog meča finala Kupa BiH, tačnije upotrebe pirotehničkih sredstava.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DamirT
Ima li kojih drugih klubova da kaznjavaju?Kazne stizu samo za Sarajevo,Zeljeznicar,Slobodu i Celik Neko psuje drzavu i zvizdi na himnu i nista,a neko baci petardu odmah 5000,4000 KM kazne.Lopovi
2 6
Avayan
Jel Široki kažnjen što je pušto pjesmu Herceg Bosne u finalu kupa?
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije