Nije bilo slučajno: Mladi fudbaler je brutalno likvidiran

Vjerovatno se radi o naručenom ubistvu

Nije bilo slučajno: Mladi fudbaler je brutalno likvidiran

Midhat Šljivak

Smrt mladog defanzivca St. Etiennea Williama Gomisa  (19) potresla je Francusku.

Iako su francuski mediji prvobitno objavili kako je Gomisa usmrtio zalutali metak, stvari su zapravo potpuno drugačije.

Gomis je sa još jednim 14-godišnjim dječakom izrešetan na ulici, a policija je pronašla čak 24 metka na mjestu zločina i ovo dovodi do zaključka da se radilo o klasičnoj egzikuciji.

Nije poznato ko je pucao, niti zašto je Gomis ovako brutalno ubijen, no s obzirom na to da mu je ranije brat ubijen u obračunu bandi, vrlo je moguće da je i 19-godišnji fudbaler likvidiran od istih ljudi.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Gomis je tokom ljeta odbio da potpiše profesionalni ugovor sa St. Etienneom jer ga nisu cijenili previše i na kraju ga je ta odluka vjerovatno koštala života.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi