PSG s igračem manje u nadoknadi izvukao bod na teškom gostovanju

Liga 1

PSG s igračem manje u nadoknadi izvukao bod na teškom gostovanju

Edmir Škorić

Nogometaši PSG-a osvojili su bod u Saint-Etienneu (1:1) u prvom susretu 32. kola francuske Lige 1.

Nije baš praksa ove sezone da PSG gubi u prvenstvu i da juriša zaostatak, ali tim iz francuske prijestolnice večeras se morao spašavati u nadoknadi.

U 17. minuti je Remy Cabella postigao pogodak za slavlje domaćih i tako je malo falilo da upravo to bude trenutak odluke.

Mogao je domaćin do 2:0 u 28. minuti, ali je Cabella promašio, preciznije njegov udarac zaustavio je golman Parižana Alphonse Areola, ali je u 41. minuti Kimpembe, koji je skrivio penal, dobio drugi žuti i gostujući tim s desetoricom je ušao u nastavak meča.

Pa i čak ako se radi o PSG-u, nedostatak jednog igrača čini razliku, ali svejedno su Parižani u nadoknadi uspjeli da dođu makar do jednog boda i to nakon autogola Mathieua Debuchyja.

Mogao se St. Etienne primaći petoplasiranom Rennesu na samo bod i vratiti se u borbu za Evropu, ali nedostajalo je malo sreće. PSG pak ima 84 boda, čak 17 više od drugoplasiranog Monaca.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi