Nije čudo što se Juventus želi riješiti određenih fudbalera: Plate su velike, a oni neisplativi
Foto - EPA

Trojac je na odlasku

Nije čudo što se Juventus želi riješiti određenih fudbalera: Plate su velike, a oni neisplativi

M. Šljivak

Torinski Juventus spreman je da napravi nekoliko razmjena s ostalim evropskim klubovima.

Bianconeri će pokušati da u jeku ekonomske krize malo rasterete plate u klubu i pokušavaju da se kroz razmjena riješe igrača koji imaju velika primanja, a na koje trener Maurizio Sarri ne računa.

Bh. veznjak Miralem Pjanić glavni je kandidat za odlazak. Uveliko se pregovara o njegovom odlasku, a najveći favorit za njegovo dovođenje je Barcelona.

Odlazak Pjanića značio bi dodatnih 7.5 miliona eura godišnje za plate igrača, a pored 30-godišnjeg fudbalera iz BiH, još nekoliko fudbalera bi moglo da napusti klub.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Izvjesno je da će torinskog velikana napustiti i Adren Rabiot koji ima platu od sedam miliona eura, baš kao i Aaron Ramsey, pa bi samo na platama ove trojice fudbalera Juventus mogao uštediti više od 20 miliona eura.

Naravno, sigurno je da će se dio novca potrošiti i na plate igrača koju budu dolazili, ali većina onih s kojim Juventus pregovara, izuzev Paula Pogbe, ima manje prihode nego trio koji je na izlaznim vratima.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adnanos
Nerazumljivo je to sto su doveli Rabiota i Ramseya. A Rabiot je jos gori sto je pravio probleme u Parizu i svim silama zelio otici. Rabiot nije igrao dvije godine, koja budala bi ga sada dovela i dala mu toliku platu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi