Nije dugo čekao: Van Gaal dobio odličnu ponudu

Žele ga na klupi reprezentacije Belgije

Nije dugo čekao: Van Gaal dobio odličnu ponudu

Endin Čaušević

Holandski stručnjak Louis van Gaal na kraju prošle sezone dobio je otkaz na klupi Manchester Uniteda.

Van Gaal je na trenerskoj poziciji Crvenih đavola proveo dvije sezone, ali je dobio otkaz jer nije uspio da ispuni očekivanja. Umjesto njega za novog trenera Uniteda izabran je Jose Mourinho.

Ipak, čini se da Van Gaal neće baš dugo tugovati za poslom u Manchesteru. Naime, holandski stručnjak kandidat je da preuzme selektorsko mjesto reprezentacije Belgije.

Čelni ljudi ove reprezentacije poručili su da ne mogu osigurati visoku platu Van Gaalu, ali da su spremni da pregovaraju. Navodno, Van Gaal je pokazao veliki interes da svoju trenersku karijeru nastavi na klupi Belgije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi