Nije dugo trajalo: Milevski otjeran iz Splita

Bivši reprezentativac Ukrajine

Nije dugo trajalo: Milevski otjeran iz Splita

Bivši ukrajinski reprezentativac Artem Milevski raskinuo je ugovor sa RNK Split. 

Prvoligaš sa Parka mladeži sarađivao je sa Milevskim svega mjesec dana, a saradnja je prekinuta zbog nesportskog ponašanja i ozbiljne povrede klupske discipline.

"Kad sam predložio dolazak Milevskog bio sam uvjeren da neće izigrati moje povjerenje, te da će prihvatiti ruku koju smo mu klub i ja u tom trenutku pružili. Prije dolaska uputio sam ga na kodeks ponašanja koji vrijedi za sve moje igrače, a posebno za njega s kojim sam i privatno u dobrim odnosima", kazao je trener Goran Sablić za hrvatske medije. 

Milevski je prije potpisa za RNK Split nastupao za Hajduk, a tijekom karijere još je nosio dresove Minska, Gaziantepspora, Benidroma i kijevskog Dinama. Za reprezentaciju Ukrajine je upisao 50 nastupa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.