Nije isključeno da na Evropskom prvenstvu gledamo i Zlatana Ibrahimovića

U Švedskoj mu se i dalje nadaju

Nije isključeno da na Evropskom prvenstvu gledamo i Zlatana Ibrahimovića

E. Škorić

Švedski menadžer Janne Andersson rekao je da napadaču Zlatanu Ibrahimoviću više nije isključeno da igra za Švedsku, iako je u prošlosti bio kritičan prema nacionalnoj momčadi.

Prošle godine Ibrahimović je kritizirao Anderssonov odabir igrača za nacionalni tim sugerirajući u intervjuu u novinama da je menadžer previdio igrače s imigrantskom pozadinom.

Ostali igrači odbili su Ibrahimovićevu tvrdnju. Andersson je u subotu rekao da to nije problem.

"Prilično sam dobar u postavljanju stvari iza sebe. Tada sam bio tužan i razočaran, ali prošlo je. Zato je dobrodošao da stupi u kontakt ako osjeća da se predomislio", kazao je Andersson.

Ibrahimović je nedavno potpisao šestomjesečni ugovor s talijanskim Milanm, ali 38-godišnjak nije igrao za Švedsku od najave mirovine još u ljeto 2016. godine.

"Najvažnija stvar je da igrači koji su zainteresovani da igraju opet za Švedsku, mogu da me kontaktiraju", rekao je Andersson za internetsku stranicu Fotbollskanalen.

Šveđani se u Dohi u Kataru pripremaju za Evropsko prvenstvo 2020. godine, a u januaru će igrati protiv Moldavije i Kosova prijateljske mečeve u prvoj fazi priprema.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi