"Nije istina da želimo Luku Menala"
Igrama u dresu Širokog Luka Menalo je privukao veliku pažnju na sebe. U prvom dijelu sezone postigao je devet golova u 17 odigranih susreta i jedan je od najboljih igrača u BiH

Stigao demant iz češkog velikana

"Nije istina da želimo Luku Menala"

Midhat Šljivak

Jedan od najboljih fudbalera Premijer lige Bosne i Hercegovine Luka Menalo (21) povezivao se u proteklom periodu sa nekoliko klubova iz inostranstva, ali za sada od transfera ovog sjajnog fudbalera nema ništa.

Navodno, interes za 21-godišnjeg ofanzivca pokazali su splitski Hajduk i praška Slavia, ali iz redova češkog velikana su demantovali sve natpise o ponudi za Menala.

Da ne postoji nikakva ponuda potvrdio je sportski direktor tima Jan Nezmar.

"Nije istina da želimo potpisati Luku Menala iz Širokog Brijega i Szymona Žurkowskog iz Gornik Zabrza. Trener Jindrich Tripšovski želi da se koncentriše na rad sa kadrom kojeg ima, kao i sa mladim domaćim fudbalerima, tako da informacije o dolasku tih fudbalera nisu tačne", potrvđeno je iz redova češkog tima.

Luka Menalo iza sebe ima zaista fantastičan period. Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine u protekloj polusezoni je postigao devet golova u 17 nastupa, a ovom učinku je dodao i četiri asistencije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Njegove partije nisu prošle nezapaženo. Postoji interes određenih klubova, ali za sada od odlaska sa Pecare nema ništa.

Pored inostranih ponuda, interes za Menala je pokazao i sarajevski Željezničar, ali je u Širokom ponuda za ovog fudbalera glatko odbijena.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi