Nije kraj za Gigija
Foto: EPA

Nastavlja karijeru?

Nije kraj za Gigija

M. Šljivak

"U subotu ću odigrati posljednju utakmicu za Juventus. Mislim da je to najbolji način da se okonča ovo fantastično iskustvo", rekao je Gianluigi Buffon na današnjem oproštaju od Stare dame iz Torina.

Međutim, nije 40-godišnji čuvar mreže istakao da će završiti karijeri i prema informacijama koje stižu iz Francuske, Buffon će nastaviti braniti i to redovima PSG-a.

Canal Plus donio je danas ekskluzivnu informaciju da će Buffon u pregovorima sa prvakom Francuske. Navodno je dogovor jako blizu, pa bismo italijansku legendu mogli i dalje gledati na fudbalskim terenima.

Ovo je zaista iznenađujuća vijest jer je kompletan fudbalski svijet očekivao da će legendarni Gigi otići u penziju.

Buffon je veliku karijeru počeo u Parmi. U Juventus je stigao 2001. godine i ostao je sve do danas, ali čini se kako će bogatu karijeru ipak završiti negdje drugo.

Posljedni put među stativama gola Juventusa Buffon će stajati u meču protiv Verone.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi