Buffon se pokajao: Izvinjavam se Oliveru, da ga sretnem zagrlio bih ga

Iskusni golman konačno progovorio o dešavanjima iz Madrida

Buffon se pokajao: Izvinjavam se Oliveru, da ga sretnem zagrlio bih ga

Legendarni Gianluigi Buffon je danas i zvanično saopštio da je došlo vrijeme da se pozdravi sa vjernim navijačima. Iskusni golman će u subotu zadnji put stati na gol Juventusa i tako okončati 17 godina dugu "epizodu" u dresu Stare dame.

Ipak, sumrak njegove karijere i nije protekao kako je on to vjerovatno planirao. Prvo je ostao bez zadnjeg nastupa na Mundijalu nakon historijskog neuspjeha Azzurra, da bi se nedavno neslavno oprostio i od Lige prvaka.

U revanš meču četvrtfinala Lige prvaka Juventus je nadoknadio tri gola zaostatka iz prvog meča protiv Real Madrida, ali je onda u samom finišu susreta na Bernabeu sudija Michael Oliver dosudio penal za Kraljeve i poslao Staru damu kući.

Rasprave oko toga da li je Oliver bio u pravu što je pokazao na bijelu tačku nakon duela Benatije i Vasqueza još traju, a tada Buffon sigurno nije smatrao da jeste. Burno je odreagovao iskusni golman, zaradio crveni karton, te i nakon utakmice uputio nekoliko grubih komentara na račun britanskog sudije.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ipak, mjesec dana kasije Buffon je konačno "hladne glave" progovorio o dešavanjima u Madridu.

"Da ponovo vidim sudiju zagrlio bih ga i samo mu rekao da je trebao uzeti malo više vremena kada je pravio tu odluku... Uz sve te emocije, osjećaje i razočarenje ponio sam se na način koji mi ne priliči. Nakon meča sam prešao granicu u svojom komentarima na račun sudije i zbog toga se izvinjavam", poručio je Gianluigi Buffon.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi