"Nije lako voditi reprezentaciju sa 38 miliona selektora"

Izjava koja je uzdrmala javnost pred meč Poljska - BiH

"Nije lako voditi reprezentaciju sa 38 miliona selektora"

A. Čaušević

Četvrto kolo Lige nacija donosi novi duel Poljske i Bosne i Hercegovine, meč će se igrati u Wroclawu.

Dok je Dušanu Bajeviću preostalo da odradi još tri utakmice na klupi reprezentacije, Jerzy Brzęczek se bori za opstanak na klupi Poljske.

Nekoliko sati uoči utakmice Franciszek Smuda, legendarni poljski trener, dao je izjavu koja je uzdrmala tamošnju javnost.

"Nije lako voditi reprezentaciju sa 38 miliona eslektora. Nacionalni tim je tim svakog Poljaka, svaki Poljak želi da pobijedi. Poljaci imaju visoka očekivanja i postavljaju zahtjeve selektoru. Pritisak je posvuda", kazao je Smuda koji je Poljsku vodio od 2009. do 2012. godine.

"Iznenađen sam što toliko ljudi komentarišu, nisu igrali fudbal, nisu trenirali, a ispadne da znaju sve bolje od selektora."

"Imaju svoje kandidate koje promovišu za selektora i tako potkopavaju autoritet trenutnog selektora", smatra Smuda.

Bosna i Hercegovovina slovi za zemlju sa "tri miliona selektora", a čini se da ni u Poljskoj nije ništa drugačije.

Kladionica Mozzart na pobjedu Poljske nudi kvotu 1.87. To je primamljiva kvota za mnoge kladioničare, ali je zato kvota na pobjedu BiH itekako privlačna.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Mnogi nisu očekivali da će kvote biti ovakve za ovu utakmicu. Poljska je slavila u prvom meču, favoriti su i sad, ali oba tima traže pobjedu i sigurno da će pokušati do nje doći.

Kladite se u Mozzartu na ovaj meč, a opkladu OSTAVITE OVDJE.

Top Komentari

Vedohz87
Hvala Allahu pa se ne igra u onoj sugavoj zenici gdje isti ti pogani Zenicani psuju glavni grad,Fk Sarajevo,Zeljeznicar i sve sto ima veze sa Sarajevom,a Kasumovicu dobro si izmanipulisao javnost nema ovo veze sa Fanatikosima oni imaju korektan odnos sa savezom,ovo ima veze sa klosarima pod transparentom “Robijasi” sa suprotne tribine koji su na utakmici BOSNE spominjali KLUBOVE,psovali ljudima iz saveza majke i licno prozivali imenima
6 2
svasta
Zenica je pobjednicki grad mamlaze Sarajevski!
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi