Nije mogao sakriti frustracije nakon poraza: "Nije li te sram Alba? Nije li te sram Pique?"

Turski novinar nije štedio Barcelonu

Nije mogao sakriti frustracije nakon poraza: "Nije li te sram Alba? Nije li te sram Pique?"

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone sinoć su u gostima pobijedili Galatasaray sa 2:1 i plasirali se u četvrtfinale Evropske lige.

U prvom utakmici koja se igrala na stadionu Camp Nou nije bilo golova, ali sinoć je Barcelona nakon preokreta uspjela da pobijedi sa 2:1 i plasira se u narednu rundu ovog takmičenja.

Galatasaray je odlično počeo meč i vodio je sa 1:0 nakon pola sata utakmice, ali je Barcelona na krilima sjajnog Pedrija stigla do preokreta. Pedri je zabio sjajan pogodak za 1:1, a gol za pobjedu postigao je Aubameyang u drugom dijelu.

Barcelona je u drugom poluvremenu u potpunosti kontrolisala igru na sredini terena, dok je Galatasaray samo jednom uspio da zaprijeti golu Ter Stegena, no nisu to krunisali pogotkom.

U finišu meča kada se očekivao pritisak domaćeg tima Barcelona je odlično kontrolisala loptu što je izluđivalo domaće navijače i igrače. Vidjeli smo i varnice na terenu kada su s tribina gađali Jordija Albu, a meč je bio nakratko prekinut.

Nakon utakmice oglasili se i turski novinar Gokhan Dinc koji je svojom izjavom privukao veliku pažnju španskih medija. On očito nije bio zadovoljan igrom Barce u finišu utakmice, te je posebno kritikovao Albu.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"U posljednjih 15 minuta utakmice Barcelona je igrala kao neka ekipa iz Anatalonije. Nije li te sram Alba? Nije li te sram Pique?", poručio je nakon utakmice.

Ipak, u Barceloni su sigurno zadovoljni ishodom u Istanbulu, a protivnika u četvrtfinalu saznat će već danas jer je od 13 sati na rasporedu žrijeb parova u Nyonu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt2
Uh nije li ih sram... A ovi kad se skupe postave odbranu u dva reda, ko na liniji...I onda ovaj gospodin novinar krene pričati.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi