Nije moglo gore: Tottenham otkrio detalje Kaneove povrede

Završena klupska sezona

Nije moglo gore: Tottenham otkrio detalje Kaneove povrede

A. Čaušević

Sezona za Harrya Kanea nije mogla završiti na gori način, barem onaj klupski dio. 

Kane se povrijedio tokom prvog duela četvrtfinala Lige prvaka protiv Manchester Cityja, a nakon nekoliko dana pregleda Tottenham je izdao saopštenje sa više detalja o samoj povredi.

Kapitenu engleske reprezentacije je doživio ozbiljnu povredu ligamenta skočnog zgloba lijeve noge te će u narednom periodu biti podvrgnut dodatnim pregledima.

Radi se o sličnoj povredi koju je sjajni napadač doživio u januru. Predviđalo se da će odmarati dva mjeseca, ali tada se vratio nakon svega pet sedmica.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Međutim, nakon povrede u utorak jasno je da Kane više neće igrati za Tottenham ove sezone, dok bi mogao konkurisati za finalni tunir Lige nacija. Naravno sve će zavisiti od brzine oporavka.

Engleska će 6. juna u polufinalu igrati protiv Holandije, šest dana nakon finala Lige prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi