Nije mu prvi put: Mehdi Taremi, vječiti tragičar

Malo je nedostajalo da postane heroj, ali...

Nije mu prvi put: Mehdi Taremi, vječiti tragičar

Kada je u 94. minuti susreta trećeg kola grupe B između Portugala Mehdi Taremi izbio ispred Rui Patricija vjerujemo da je čitav Portugal zanijemio. Ipak, sreća Ronalda i družine je što se pred njihovim golom našao upravo Taremi.

Da je kojim slučajem Taremi uspio pogoditi okvir gola i pospremiti loptu u mrežu Portugal bi, gotovo sigurno, bio eliminisan, dok bi u osminu finala Svjetskog prvenstva išao Iran.

Ipak, Taremi nije uspio postići odlučujući gol, a nije mu prvi put da se nalazi u ulozi tragičara. Prije samo nekoliko dana, u susretu protiv Španije, Amiri je "obrukao" Gerarda Piquea i poslao sjajan centaršut pred gol Crvene furije, ali Mehdi Taremi neometan sa pet metara ne uspijeva pogoditi gol Španije i poravnati na 1:1, što bi bio rezultat koji bi promijenio dosta toga u grupi B.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Nesretni taremi očigledno ima "strah od gola", čovjek se ne snalazi u mat pozicijama, a to je pokazao i prije nekoliko mjeseci nevjerovatnim promašajem u dresu svog kluba, Al-Gharafe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi