Nije on loš čovjek: Ronaldo je čestitao Modriću na osvajanju nagrade
Hrvatski fudbaler glavni je favorit za osvajanje nagrade za najboljeg igrača svijeta (Foto: EPA)

Luka otkrio

Nije on loš čovjek: Ronaldo je čestitao Modriću na osvajanju nagrade

Midhat Šljivak

Luka Modrić proglašen je krajem prošlog mjeseca za najboljeg igrača Evrope po izboru krovne kuće evropskog fudbala (UEFA).

Hrvatski veznjak je slavio u konkurenciji Cristiana Ronalda i Mohameda Salaha, a CR se na dodjeli nagrada nije pojavio.

Iako su mnogi odmah dočekali "na nož" ovaj potez portugalske zvijezde, Modrić je sinoć otkrio kako mu je Ronaldo čestitao na osvajanju nagrade

"Imam dobar odnos sa Cristianom. Nakon što sam osvojio nagradu za najboljeg igrača Evrope, poslao mi je poruku u kojoj mi je čestitao. Napisao da je sretan što sam nagrađen i da se nada kako ćemo se što prije vidjeti", rekao je Luka.

Ronaldo će mu biti glavni konkurent za Zlatnu loptu i FIFA-in trofej za najboljeg fudbalera svijeta, a Modrić je na pitanje da li će slaviti u ova dva izbora za igrača godine rekao.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Drago mi je što sam u užem izboru. Obje nagrade su veoma važne, ali su kolektivne nagrade mnogo bitnije od individualnih", istakao je Modrić.

Prethodnih deset godina u izboru za najboljeg fudbalera svijeta dominirali su Lionel Messi i Cristiano Ronaldo sa po pet nagrada. Messija sada nema, a nakon dugo vremena Cristiano nije favorit.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti