Nije pogriješio: Otkriveno koje igrače je odbio Salihamidžić
EPA

Brazzo radi dobar posao

Nije pogriješio: Otkriveno koje igrače je odbio Salihamidžić

Prošle su tri godine otkako je Hasan Salihamidžić postavljen na mjesto sportskog direktora Bayerna.

Kroz historiju brojni poznati fudbaleri su prodefilovali Bayernom, ali malo ko je dobio priliku da kasnije radi u klubu, i to kao sportski direktor.

Dovoljno to govori kakav Brazzo uživa status u Njemačkoj i koliko zapravo u Bayernu cijene sve ono što je kao igrač uradio za ovaj klub, a prilično dobro se snalazi i u novoj ulozi. Potvrda toga je i što ga sljedećeg mjeseca čeka promaknuće u klupski upravni odbor.

Njemački list Kicker otkrio je u međuvremenu koje igrače Salihamidžić nije želio dovesti u Bayern, iako su mahom svi igrali odlično u Bundesligi, a na kraju se ispostavio da nije  pogriješio.

Pomenuti medij piše kako je bivši trener Niko Kovač po svaku cijenu želio da u Bayern dođu Ante Rebić i Luka Jović koji su briljirali pod njegovim vodstvom u Eintrachtu, ali da je 'veto' na čitav posao stavio upravo Salihamidžić.

Jović je na kraju umjesto u Bayern otišao u Real Madrid za 60 miliona eura i već se smatra flopom, a iako je Rebiću nešto bolje krenulo u Milanu, daleko je to od nivoa koji bi zadovoljio Bavarce.

Kao potencijalno pojačanje spominjao se Kevin Vogt, tadašnji defanzivac Hoffenheima koji je u međuvremenu pojačao Werder, ali njega, kao ni Thorgana Hazarda, Salihamidžić također nije želio vidjeti u Bayernu.

"Vogt, kojeg je Kovač smatrao igračem iz snova, borio se za Werderom za opstanak u Bundesligi, dok Hazard nije uspio da zabije niti jedan gol u Ligi prvaka", pojašnjava Kicker.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U Bayernu je također postojala dilema da li da krenu po Tima Wernera ili Leroyja Sanea, što se produžilo i na ovo ljeto, a Brazzinom odlukom na kraju će put Minhena samo krilo Manchester Cityja.

Salihamidžićev kriterij za transfere je da igrači, osim što moraju biti kvalitetni, također moraju biti i karakterni i da se ne smiju postavljati iznad tima.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

BobPaisley
...sve je ovo super,samo niste naglasili da se Salihamidzic u vezi ovih transfera ponajmanje pita tamo...to je nedavno javno rekao i Uli Hoeness...kada bi Nijemci dozvolili da nas covjek odlucuje o necemu u Bayernu oni bi za par godina postali novi Celik.
0 6
Penderinos
A sto niste napisali da je Hazard u Bundesligi postigao 7 golova i dodao 13 asistencija, da je Rebic daleko najbolji igrač Milana, otkad je dobio priliku za igru fenomenalan je, a i za Jovica sam prilično ubjedjen da bi imao dosta vise uspjeha da je otišao u Bayern.U Realu ni jedan Hazard nije mogao nadjačati pritisak i očekivanja navijača, pa sjetite se samo legendarnog Kake, ko riba na suhom kod je igrao u Realu. Jedino se mogu sloziti za Vogta, koji doista nije kalibar Bayern. Također vrijeme ce pokazati da je i Wernera loše procijenio, radi se o jako ubojitom napadaču koji ce ostaviti dubok trag u Chelseaju.
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi