Nije pomogao ni čudesni Ronaldo: Juventus ispao iz Lige prvaka, Pjanić se oprostio od Stare dame

Lyon prošao dalje

Nije pomogao ni čudesni Ronaldo: Juventus ispao iz Lige prvaka, Pjanić se oprostio od Stare dame

M. Šljivak

Juventus je u revanš susretu osmine finala Lige prvaka pobijedio Lyon sa 2:1, ali francuski tim je ostvario plasman dalje zahvaljujući pobjedi iz prvog meča od 1:0.

Loše je počelo po Juventus. Već u 12. minuti Lyon je poveo sa 0:1 i to nakon što je dosuđen penal. Bernardeschi ga je skrivio, a za vodstvo gostiju je panenkom pogodio Memphis Depay.

Juventusu su nakon toga bila potrebna tri gola da bi prošao dalje. Nije izgledalo kao da Stara dama može išta napraviti, Bernardeschi je imao veliku šansu, ali nije uspio da pogodi praznu mrežu.

Zatim je u finišu prvog dijela Anthony Lopes fantastično izvadio slobodnjak Cristiana Ronalda, no samo nekoliko trenutaka kasnije Juve je poravnao. Pjanić je izveo slobodnjak, Depay je igrao rukom, a sudija je pokazao na bijelu tačku.

Cristiano Ronaldo je taj koji je očekivano preuzeo odgovornost. Pogodio je za 1:1, što je bio rezultat nakon prvog poluvremena.

Dobro su Bianconeri ušli u nastavak meča. Spektakularnim golom Cristiano Ronaldo je u 60. minuti donio prednost domaćem timu od 2:1 i vratila se nada u prolazak Juventusa dalje.

Imao je tim Maurizija Sarrija potom još nekoliko dobrih šansi, nije ni Lyon ostao dužan. Do kraja meča ostalo je 2:1 i Lyon je prošao dalje.

Miralem Pjanić je izašao u 60. minuti ovog meča i ovim susretom se oprostio od dresa Juventusa.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, osmina finala:

Juventus - Lyon 2:1 (0:1)

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

YouTalkinToMe
Aferim cityu i lyonu, neka su izbacili ove dvije penal ekipe.
14 14
Zoilomas
SARRI JE OBICNO ****O ZAMJENIO PJANICA ZA RAMSEYA KOJI NIJE APSOLUTNO NISTA URADIO DANAS. SRAMOTA NAJGORI TRENER NA PLANETI!
13 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi