Nije pomogla ni majstorija Olma: Dinamo u nešto težoj situaciji pred revanš u Mađarskoj

Ferencvaroš zabio gol na Maksimiru

Nije pomogla ni majstorija Olma: Dinamo u nešto težoj situaciji pred revanš u Mađarskoj

E. Škorić

Dinamo i Ferencvaroš su večeras na Maksimiru odigrali prvi susret trećeg pretkola Lige prvaka, a on je završen rezultatom 1:1.

Dinamu je bilo važno da, naravno, ostvari što bolji rezultat, a domaći su se nadali pobjedi bez primljenog gola.

Otvorili su sjajno meč i poveli nakon majstorije Danija Olma u sedmoj minuti, ali na kraju ne mogu biti presretni rezultatom, pošto su Mađari dali gol i idu sa 1:1 u revanš.

Modri su držali tih 1:0 do 60. minute, a onda David Siger glavom odbijenu loptu sprema u mrežu. Perić je izbacio sa gol-linije loptu, ali pomoćni sudija je pokazao na centar.

Domaćin je napao gol Mađara do kraj meča, imao nekoliko opasnih napada, stvarao šanse, a najbolju nije iskoristio Izet Hajrović u 64. minuti. Tada je potencijalni bh. reprezentativac odjednom dobio loptu u noge na 10 metara od gola, bio je potpuno sam, jako je pucao, ali pogodio je samo prečku.

Hajrović je igrao od početka, ba kao i Amer Gojak, koji je zamijenjen sredinom drugog dijela.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dinamo neće biti lako u revanšu nakon večerašnjeg rezultata, ali hrvatski prvak i dalje je u igri za play-off, a cilj svih u Zagrebu je da se ostvari i plasman u grupnu fazu Lige prvaka.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti