Nije Portugalac, ali je majstor: Wolverhampton doveo još jedno pojačanje

Vukovi sklapaju respektabilan tim

Nije Portugalac, ali je majstor: Wolverhampton doveo još jedno pojačanje

Sve su prilike da će Wolverhampton već u prvoj povratničkoj sezoni u Premier ligi igrati vrlo zapaženu ulogu.

Nakon što su Vukovi već angažovali nekoliko sjajnih fudbalera, prije svega Portugalce Ruija Patricija i Joaa Moutinha, pretposljednjeg dana prelaznog roka predstavili su i Adamu Traorea.

Ovaj 22-godišnji krilni napadač stiže iz Middlesbrougha za 18 miliona funti, a sa Wolverhamptonom je potpisao petogodišnji ugovor.

Adama Traore važi za jednog od najbržih fudbalera na svijetu, krasi ga nevjerovatna tehnika koja će mu vjerovatno odmah omogućiti da postane bitna karika u ekipi Nuna Espirita Santa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Adama Traore je porijeklom iz Malija, ali je rođen u Španiji i nastupa za U21 reprezentaciju te zemlje. Ponikao je u Barceloni u kojoj se nikada nije izborio za mjesto u prvom timu, a igrao je i za Aston Villu te Middlesbrough.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi