Wolvesi obaraju rekord i dovode strašno pojačanje: Stiže "brži i jači Messi"

Adama Traore uskoro na ljekarskim pregledima

Wolvesi obaraju rekord i dovode strašno pojačanje: Stiže "brži i jači Messi"

Wolverhampton je spreman oboriti klupski transfer rekord kako bi finalizovao transfer Adame Traorea i aktivirao njegovu otkupnu klauzuli iz ugovra sa Middlesbroughom.

Do sada je rekordni transfer Wolverhamptona bio Portugalac Ruben Neves koji je doveden prošlog ljeta iz Porta za 16 miliona funti, ali će sada ovaj klub, koji se sprema za novu sezonu Premier lige, za Traorea izdvojiti 18 miliona funti.

Kako prenosi BBC 22-godišnji Adama Traore će u četvrtak obaviti ljekarske preglede sa Wolvesima i potpisati ugovor. Inače, ovaj sjajni mladi fudbaler Middlesbrougha je propustio prvi meč nove sezone Championshipa zbog povrede ramena.

Kada je u pitanju Traore, radi se o španskom krilnom fudbaleru koji posjeduje nevjerovatnu brzinu i tehniku, a svojevremeno je važio za najperpsektivnijeg člana Barceloninog omladinskog pogodna.

Ipak. Traore nikada nije došao do prvog tima Barce, a 2015. godine ga je katalonski velikan prodao Aston Villi za 10 miliona eura, da bi u Middlesbrough stigao godinu kasnije za dva miliona eura manje.

Iako ga nije previše koristio dok je bio trener Ville, Tim Sherwood je svojevremeno biranim riječima govorio o mladom Traoreu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"On je snažan i moćan dečko, veoma brz, dinamiča, a pri tome i virtuoz. Nikada ne znate šta sljedeće od njega očekivati. Takvih igrača je veoma malo. On je mješavina Messija i Ronalda", riječi su kojima je Tim Sherwood opisao Adamu Traorea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi