Nije prvoaprilska šala: Palace slavio na Stamford Bridgeu

Kiksao i United

Nije prvoaprilska šala: Palace slavio na Stamford Bridgeu

Edmir Škorić
Teme:

Chelsea i Manchester United nisu iskoristili uloge favorita na domaćim terenim.

Chelsea je trebao da dođe korak bliže tituli, ali kad se to najmanje očekivalo, tim Antonija Contea je poražen. Crystal Palace je s 2:1 slavio na Stamford Bridgeu i zakuhao ponovo u borbi za titulu. 

Chelsea sada ima "samo" sedam bodova više od Tottenhama, a do kraja je sasvim dovoljno da se možda dodatni zakomplikuje ova priča oko prvaka - devet kola. 

Zanimljivo da je Chelsea poveo u petoj golom Fabregasa, a već u 9. minuti Zaha je izjednačio na 1:1, da bi ubrzo Benteke u 11. minuti zabio za konačnih 2:1.

Manchester United ugostio je WBA na Old Traffordu i šokirao svoje navijače odigravši samo 0:0. Crveni vragovi su dominirali, imali bezbroj šansi, ali lopta nije htjela u mrežu.

United s 53 boda ostaje peti, ali sada je daleko od pozicija koje vode u Ligu prvaka. Za razliku od Chelseaja i Uniteda, Tottenham je bio siguran u Burnleyju, pa je slavio s 2:0 pogocima Diera i Sona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Aktuelni prvak Leicester je golovima Ndidija i Vardyja bio bolji od Stokea (2:0), dok je Hull preokretom s 2:1 savladao West Ham, a Watford je bio bolji od Sunderlanda minimalnim rezultatom 1:0.



Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti