Nije se naigrao u Engleskoj: Milan Đurić se vraća u Italiju?

Bh. napadač napušta Bristol?

Nije se naigrao u Engleskoj: Milan Đurić se vraća u Italiju?

Samir Mlaćo

Povremeni bh. reprezentativac Milan Đurić mogao bi se već ovog ljeta vratiti u Italiju. Naime, italijanski mediji pišu da se Đurić nalazi na meti drugoligaša Avelina te da postoji realna mogućnost da se transfer i ostvari. 

Đurić je trenutno član Bristol Citya s kojim ima važeći ugovor još godinu dana, ali u Engleskoj se nije pretjerao naigrao.

Iako je omiljen kod stručnog štaba te navijača, povrede su ga mučile većim dijelom sezone, te nije imao priliku da pokaže svoje kvalitete.

Upisao je tek 16 nastupa uz tri pogotka, a u Bristol je stigao iz Cesene u januaru 2017. godine. Prethodno je nastupao za Cittadelu, Trapani, Cremonese, Parmu, Ascoli, te dobro poznaje italijanski nogomet.

Za reprezentaciju BiH 28-godišnji napadač ubilježio je 14 nastupa uz sedam pogodaka, ali zbog povreda nije trenutno u planovima selektora Roberta Prosinečkog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi