Đurić pogodio, ali Bešić slavio

Championship, 43. kolo:

Đurić pogodio, ali Bešić slavio

Današnje 43. koloChampionshipa donijelo je dvoboj bh. reprezentativaca Muhameda Bešića i Milana Đurića. Više razloga za slavlje na kraju je imao Bešić, koji je sa svojim Middlesbroughom bio bolji od Bristol Cityja rezultatom 2:1.

Middlesbrough se bori za plasman u play-off i ovom pobjedom napravio je dobar korak ka ostvarenju cilja, no nije dobro krenulo za momčad koju vodi Toni Pulis.

Na Riversideu prvi su do prednosti došli gosti, i to u 13. minuti pogotkom koji je zabio Milan Đurić, no Middlesbrough je vrlo brzo izjednačio. Pet minuta kasnije za 1:1 je pogodio Friend, a taj rezultat je bio na snazi sve do 68. minuti, kada je Middlesbroughu preokret donio Ayala.

I u nastavku utakmice Middlesbrough je dominirao, nizale su se šanse pred golom Bristol Cityja, no rezultat je ostao nepromijenjen.

Bešić je odigrao svih 90 minuta za svoj Middlesbrough i zaradio je javnu opomenu, dok je Đurić iz igre izašao na poluvremenu.

Danas je također igrao i Norwich. Tim našeg Marija Vrančića je na Carrow Roadu poražen od Cardiffa rezultatom 2:0, a svih 90 minuta je, po običaju, odigrao ovaj povremeni reprezentativac BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti