Nije se radovao golu protiv Lazija jer ga voli!

Specifičan slučaj

Nije se radovao golu protiv Lazija jer ga voli!

Teme:

U velikim evropskim ligama je zaista rijetka pojava da jedan profesionalni fudbaler svim srcem navija za drugi klub iz iste lige, i da to uopšte ne krije.

Izuzetak je Daniele Portanova, nekadašnji fudbaler Bologne, Napolija, Genove i Siene, koji je od malih nogu vatreni navijač Lazija. 

Jednom prilikom, Portanova je igrajući za Bolognu postigao pogodak protiv Lazija. Navijačima njegovog kluba je bilo neobično zbog čega ga Daniele nije proslavio, obzirom da nikada nije nastupao za klub sa Olimpica.

Portanova je ispričao i zanimljivu anegdotu nakon utakmice protiv voljenog kluba.

"Sjećam se da nisam proslavio pogodak protiv Lazija. Nakon završetka utakmice, vozio sam se automobilom sa svojim sinom i nekoliko navijača Bologne mi je došlo čestitati na golu. Potom su me pitali zbog čega nisam proslavio gol...", započeo je Portanova, i nastavio:

"Zaustavio sam automobil i odmah izašao van. Pitao sam ih u čemu je problem, a jedan od njih mi je odgovorio da moram proslaviti pogodak koji zabijem u dresu Bologne. Potom sam mu postavio pitanje da li bi on proslavio gol protiv Bologne, kada bi bio fudbaler nekog drugog tima u Seriji A. Odgovorio mi je da ne bi, a ja sam razgovor završio riječima 'Pa šta onda hoćeš od mene?'".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zanimljivo, Portanova je u omladinskim kategorijama nastupao i za Romu, ali mu taj klub nikada nije bio u srcu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.