Nije sve u novcu, ima nešto i u ponosu: Čudesni Son je srušio skupocjene Građane

Sjajan start Tottenhama

Nije sve u novcu, ima nešto i u ponosu: Čudesni Son je srušio skupocjene Građane

A. Čaušević

Prvo kolo engleskog Premiershipa donijelo je i prvi veliki derbi. Tottenham je bio domaćin Manchester Cityju i slavio je s 1:0. 

Pep Guardiola je od prve minute poslao na teren najskupljeg Engleza u historiji. Jack Grealish, plaćen 100 miliona funti se na kraju i nije previše proslavio. U finišu je požutio, a ranije mu je Hugo Lloris sjajno odbranio.

Za Pijetlove nije igrao Harry Kane, zvanični razlog je što nije bio dovoljno spreman, dok se uveliko šuška da se u pozadini krije njegov transfer upravo u redove Građana.

U prvom poluvremenu bolji su bili gosti. Imali su nekoliko opasnih situacija. Fernandiho i Joao Cancelo nisu bili precizni u uvodnim minutama susreta. Kasnije je prijedio i Mahrez.

Tottenham bolje ulazi u drugi dio, a do vodstva stiže u 55. minuti kada lijep gol sa ivice kaznenog prostora postiže zaista lijep gol. Možete ga pogledati ovdje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Finiš utakmice je očekivano protekao u napadima Cityja. Prijetio je De Bruyne nekoliko minuta prije kraja, Lloris je opet bio na nivou.

Na kraju su se domaći uspješno odbranili i sezonu otvorili na najbolji mogući način, za razliku od Građana koji mogu žaliti što nisu osvojili najmanje bod.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

realno_govoreci
Kako god. Jedne je dovesti Messia,Ramosa i druge dokazane velike igrace a druge je dovesti jednog Grilisha za te silne pare gdje lik realno ni pola toga ne vrijedi ali to je City,klub koji najvise daje pare za te neke igrace
7 1
Lewa_9
Jao naslova, a tottenham prije par dana izdvojio 60 miliona eura za Romera :-)
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi