Nije u novcima sve: Čast Engleza brani Everton

Nije u novcima sve: Čast Engleza brani Everton

Teme:

Imaju novac, jaku ligu, ispunjenje stadione, ogromni novci se "okrenu" od tv prava, najbolje ekipe potpisuju skupe trenere, igrače. Naravno, radi se o engleskom Premiershipu. Tamo gdje igraju Manchester United, Manchester City, Arsenal, Liverpool, Chelsea...

Uprkos gore nabrojanom, u Evropi je nakon svega ostala samo jedna ekipa, Everton koji nastupa u Evropskoj ligi i koji večeras brani gol prednosti iz prve utakmice.

Everton koji je davne 1985. godine uzeo Kup Kupova. Everton koji je danas tek na 14.mjestu Premiershipa, šest bodova daleko od zone ispadanja. Chelsea, Manchester City, Arsenal nisu mogli niti do četvrtfinala Lige prvaka, ranije je ispao Liverpool, prvo iz Lige prvaka, pa Evropske lige, a tu je i Tottenham.

Da stvar bude zanimljivija, navijačima Evertona Evropska liga ne predstavlja izazov. Meč s kijevskim Dinamom na Goodison Parku je gledalo tek 26.150. A njihova ekipa je kontra Dinama upisala šestu pobjedu, jednu manje nego u prvenstvu. Romelu Lukaku je u Evropskoj ligi je zabio sedam golova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ono što se događa engleskim klubovima u Evropi, najbolje  potvrđuje onu konstataciju da u novcu nije sve, odnosno da novac nije garancija uspjeha. Realno ni sa reprezentacijom nije idealno. Hoće li neki dodatni kontigent novca kojeg će ubaciti šeici, Amerikanaci, Abramovići, promijeniti situaciju naredne sezone? Veliko je pitanje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.