Nije u šoldima sve: Hamšik odbio tri puta veću platu

Odolio zovu kineskih miliona

Nije u šoldima sve: Hamšik odbio tri puta veću platu

Slovački nogometaš Marek Hamšik jedan je od rijetkih koji je odolio zovu miliona iz Kine.

Hamšik (31) je u Napoliju već 12 godina, legenda je kluba, no italijanski mediji prethodnih sedmica špekulisali su kako se bliži njegov kraj pod Vezuvom, te da će svoju karijeru nastaviti u dalekoj Kini.

Guangzhou R&F je Napolitancima na stol stavio ponudu tešku 30 miliona eura, uz deset miliona na Hamšikov račun po sezoni. Očekivalo se da će tu ponuditi prihvatiti, jer za pare koje mu Kinezi nude morao bi 'izgarati' u Serie A najmanje tri sezone, ali Hamšik je na kraju ugasio pregovore, stavivši do znanja da mu novac nije na prvom mjestu.

"Meni je potreno više od pukih čekova i trofeja. Treba mi da osjetim nešto u duši", poručio je Hamšik koji tako definitivno ostaje na jugu Italije, za tri puta manju plaću. 

Podsjetimo, Hamšik je u Napoliju postao igrač s najviše odigranih utakmica (407) i najviše golova (121). U ovaj klub je stigao iz Brescije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi