Nije zaboravio korijene: Dalić pomogao klubu iz BiH

Pomogao Troglavu

Nije zaboravio korijene: Dalić pomogao klubu iz BiH

Hrvatski trener Zlatko Dalić uručio je vrijednu donaciju svom matičnom klubu - Troglavu iz Livna. 

Iz Uprave NK Troglav 1918 saopštili su da je Dalić donirao vrijednu sportsku opremu livanjskom klubu, tačnije 60 nogometnih lopti, viseće lopte, setove čunjeva raznih dimenzija, koordinacijske ljestve, štapove i markirne majice. 

"Na ovaj način gospodin Dalić omogućio je da se stvore još bolji i kvalitetniji uvjeti za rad s djecom i seniorima", kazali su iz Uprave kluba,. 

Dalić je inače rođen u Bosni i Hercegovini. U našoj zemlji je osim Troglava nastupao još za Velež, a mnogo više uspjeha ostvario je kao trener gradeći svoju karijeru u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. 

Nakon što je vodio Varteksa, Rijeku, Slaven Belupo, Dinamo iz Tirane, Al-Faisaly te Al-Hilal, za Dalića je uslijedilo preuzimanje Al-Aina s kojim je osvojio prvenstvo, kup, superkup i igrao finale azijske Lige prvaka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi