Nije završeno ni četvrto kolo, a dva kluba su već ispala iz Lige prvaka
Katastrofalni Monaco više nikog ne može da pobijedi, a jučer se oprostio od Lige prvaka. Na njihovu sreću, nisu sami...

Više nemaju ni teoretske šanse

Nije završeno ni četvrto kolo, a dva kluba su već ispala iz Lige prvaka

Grupna faza Lige prvaka polako ulazi u završnicu, a u grupama A, B, C i D je već kompletirano četvrto kolo.

Nakon sinoćnjih utakmica, postalo je jasno da dva kluba više nemaju ni matematičkih šansi za drugi krug a to su Lokomotiva iz Moskve i katastrofalni Monaco, koji više nikog ne može da pobijedi.

Lokomotiva je u sve četiri utakmice grupe doživjela poraze i ima gol razliku 2:11, te je zakovana za posljednje mjesto u svojoj grupi D iza Porta (10), Schalkea (8) i Galatasaraya (4).

S druge strane, Monaco ima jedan bod u grupi A ali mu Borussia i Atletico bježe po osam bodova, stoga je nemoguće da u posljednja dva kola napravi bilo kakvo čudo. Eventualno Kneževi mogu do trećeg mjesta u grupi, ali i to vrlo teško jer su od Club Bruggea, rivala za mjesto koje vodi u Evropsku ligu, jučer kod kuće izgubili sa 4:0.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Blizu eliminacije je i PSV, koji ima jedan bod i za drugoplasiranim Interom zaostaje šest bodova, ali tim iz Eindhovena ipak ima kakve-takve šanse za senzaciju, mada su one u domenu naučne fantastike.

Inače, jedini klub koji je već osigurao plasman u osminu finala je Barcelona, koja u svojoj grupi B vodi sa deset bodova ispred Intera (7), Tottenhama (4) i već pomenutog PSV-a (1).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti