Henry ne može da vjeruje gdje je došao: "Njima se izgleda ne igra fudbal!"

Teška situacija u Monacu

Henry ne može da vjeruje gdje je došao: "Njima se izgleda ne igra fudbal!"

Dolazak Thierryja Henryja na klupu Monaca nije donio željeni efekat, a ovaj klub je nastavio da niže katastrofalne rezultate i sada se već može reći da postaje upitno hoće li klub iz Kneževine ove sezone opstati u Ligue 1.

Prošlogodišnji viceprvak Francuske nakon 12 kola ima samo sedam bodova i pretposljednji je na tabeli, a posljednje razočarenje je doživio za vikend kada je izgubio od Reimsa sa 1:0.

Čini se da loši rezultati nisu jasni čak ni Henryju, koji se razočarao načinom na koji rade njegovi fudbaleri.

"Protiv Reimsa nismo dobili nijedan duel, doslovno je svaki pripao protivniku. Kada smo imali igrača više, nismo bili u utakmici uopšte, a onda smo i mi dobili crveni karton i Reims je preuzeo kontrolu utakmica. Mi nismo odigrali baš ništa, a to je zabrinjavajuće", rekao je Henry, te nastavio:

"Nema to veze sa taktikom, to je očit nedostatak želje. Izgleda da se ovim igračima ne igra fudbal uopšte. Ako ne dobiješ nijedan duel, nemoguće je pobijediti".

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Razumijem frustraciju navijača, jer je ovo delikatna situacija. Kada izađete na teren i nehotice odbijate igrati, onda je baš teško. Moramo ponovno pronaći samopouzdanje. Ne bih došao u Monaco da ne mislim da nemamo kvalitetu u ekipi", zaključio je Henry.

Monaco je ove sezone upisao samo jednu pobjedu i to u prvom kolu, kada je savladao Nantes sa 3:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi