Nijedan igrač na svijetu nije ostvario ono što je uspio Ivan Rakitić

Igra svoju 71. utakmicu u sezoni

Nijedan igrač na svijetu nije ostvario ono što je uspio Ivan Rakitić

Endin Čaušević

Reprezentacija Hrvatske sutra igra utakmicu finala Svjetskog prvenstva protiv selekcije Francuske.

Hrvatska je uspjela da napravi historijski uspjeh plasmanom u finale Mundijala i tako dođe na korak od osvajanja zlatne medalje. Sigurno je da niko nije mogao očekivati da će Vatreni igrati u finalu, ali iz tabora ove selekcije su poručili da se neće tu zaustaviti.

Jedan od igrača koji je odigrao gotovo svaku minutu na dosadašnjem SP-u je Ivan Rakitić. Ovaj vezni igrač iza sebe ima zaista nevjerovatnu sezonu i mnogi se pitaju kako još uvijek ima snage da stoji na nogama, a ne da igra na takvom nivou.

Naime, za Rakitića će sutra biti 71. utakmica koju će igrati ove sezone što nije uspio da postigne nijedan drugi fudbaler na svijetu. Ipak, sigurno je da je Rakitić spremniji nego ikad jer mu ne treba bolji motiv od finala Mundijala. No, jasno je da će mu odmor nakon svega itekako dobro doći.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi