Nijemci bez milosti prema Ibiševiću

DFB odbio žalbu

Nijemci bez milosti prema Ibiševiću

Njemački fudbalski savez 'odsjekao' je žestoku kaznu Vedadu Ibiševiću za glupost koju je napravio u meču protiv Borussije Dortmund. 

U sudijskoj nadoknadi utakmice protiv 'milionera', naš sada već bivši reprezentativac je loptom u glavu pogodio gostujućeg golmana Romana Burkija, zbog čega mu je glavni arbitar Tobia Welz pokazao put u svlačionicu, ali tu nije kraj. Ibiševiću je kaznu, i to žestoku, odredio i tamošnji fudbalski savez. 

Ibišević će morati propustiti sljedeće tri utakmice Herthe i uz to uplatiti novčanu kaznu u iznosu od 15.000 eura, a iako je berlinski klub u međuvremenu uložio žalbu, mediji iz Njemačke pišu kako je ista odbijena te da u DFB-u nisu imali milosti prema bh. napadaču.

Iskusnom Ibiševiću je to bio ukupno peti crveni karton u više od 300 bundesligaških nastupa, čime se svrstao u red igrača koji su najčešće isključivani u elitnom razredu njemačkog nogometa. Društvo mu čine fudbalska imena Jens Nowotny, Maurizio Gaudino i neki drugi momci "kratkog fitilja".

Ibišević je ove sezone upisao 23 nastupa u Bundesligi, a postigao je devet golova i dvije asistencije, dok je još dva pogotka postigao u mečevima DFB Pokala.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Top Komentari

Popaye
Ibišević se sramoti pred kraj karijere ali ni nije čudo 99% tih dijasporaca je dno dna što se tiče kulture i odgoja od roditelja jer su roditelji prije rata živjeli po planinama kojima je rat dobro došao jer drugačije ni ne bi otišli sa svojih vukojebina.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi