Nijemci bez Nowitzkog i Kamana u kvalifikacijama

Nijemci bez Nowitzkog i Kamana u kvalifikacijama

Midhat Šljivak

Selektor košarkaške reprezentacije Njemačke Svetislav Pešić objavio je spisak od 21-og igrača na koje računa u kvalifikacijama za Eurobasket u Sloveniji 2013. godine.  

Kao što je bilo i očekivano, na spisku nema NBA dvojca Dirka Nowitzkog i Chrisa Kamana koji su se oprostili od nastupa u reprezentativnom dresu. 

 

Robin Benzing, Bastian Doreth, Steffen Hamann, Jan-Hendrik Jagla, Philipp Schwethelm (svi Bayern München), Philipp Neumann, Tibor Pleiß, Karsten Tadda (svi Brose Baskets Bamberg), Heiko Schaffartzik, Lucca Staiger, Yassin Idbihi (svi Alba Berlin), Niels Giffey (Connecticut), Per Günther (Ratiopharm Ulm), Elias Harris, Mathis Mönninghoff (Gonzaga), Patrick Heckmann (Boston College), Maximilian Kleber (Baskets Würzburg), Tim Ohlbrecht (Skyliners Frankfurt), Daniel Theis (Phantoms Braunschweig), Maik Zirbes, Philip Zwiener (BB Trier).

 

Njemačka će u kvalifikacijama igrati u grupi B sa selekcijama Bugarske, Švedske, Azerbejdžana i Luksemburga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.