Nijemci neće izaći u susret, Lyon ostaje bez važnog igrača

Lucas Tousart ide u Berlin

Nijemci neće izaći u susret, Lyon ostaje bez važnog igrača

Lucas Tousart strijelac jedinog gola u pobjedi Lyona nad Juventusom u prvom meču osmine finala Lige prvaka, neće igrati u revanšu.

On je od danas na raspolaganju berlinskoj Herthi.

Francuski mediji pišu da 23-godišnji veznjak nije bio na današnjem treningu ekipe Lyona, ali da neće biti ni u budućnosti.

Hertha je u januaru kupila Tousarta od Lyona za 25 miliona eura, ali je tada dogovoreno da on ostane do kraja sezone na posudbi u francuskom klubu.

Kako je pandemija novog koronavirusa poremetila svijet fudbala, takmičarska sezona i dalje traje, ali Hertha nije željela izaći u susret Lyonu i produžiti Tousartovu posudbu.

Hertha želi da Tousart odmah bude dostupan treneru Labbadiji što će se i desiti jer se Fracnuz sprema za put ka Njemačkoj.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Tako Tousart neće igrati za Lyon u završnici Lige prvaka, a neće igrati ni u finalu posljednjeg izdanja francuskog Liga kupa. Datum ove utakmice još nije određen.

Tousart je ove sezone odigrao 39 utakmica za Lyon u svim takmičenjima, postigao je tri gola i upisao isto toliko asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi