Nijemci otkrili: Low je imao dobar razlog da odstrani Sanea iz ekipe

Ne sviđa mu se ponašanje mladog igrača

Nijemci otkrili: Low je imao dobar razlog da odstrani Sanea iz ekipe

Endin Čaušević

Selektor reprezentacije Njemačke, Joachim Low, jučer je šokirao javnost objavom spiska igrača za Svjetsko prvenstvo na kojem nije bilo mjesta za Leroyja Sanea.

Sane je ove sezone igrao fantastično u dresu Manchester Cityja i na okupljanje reprezentacije stigao je u odličnoj formi. Niko nije sigurno mogao ni sanjati da će Low na kraju odlučiti da Sane ne putuje u Rusiju na SP, a njegovo mjesto zauzeo je Julian Brandt.

Ova vijest je uzdrmala njemačku javnost koja još uvijek ne može da shvati odluku selektora. Međutim, već uveliko se špekuliše da je Low imao dobar razlog da odstrani Sanea iz ekipe.

Navodno, njemu se nije svidjelo ponašanje 22-godišnjeg igrača i nije želio rizikovati da se pokvari atmosfera u ekipi. Low je otkrio svojim pomoćnicima da se Sane ponaša previše arogantno, te da je već u svojoj glavi najveća zvijezda ekipe.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Low je odlučio reagovati na svoj način tako što je poručio Saneu da ne ide na Svjetsko prvenstvo. Izvori bliski reprezentaciji otkrili su da je Low na prvim sastancima tima jasno vidio da je Sane drastično promijenio svoje ponašanje i pristup prema većini igrača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi