Nijemci razbili Kazahstan, Albaniji bodovi iz Norveške

Susreti grupa C i E

Nijemci razbili Kazahstan, Albaniji bodovi iz Norveške

Reprezentacija Kazahstana dočekala je na svom terenu Njemačku te je pretrpila poraz rezultatom 0:3.

Nijemci su ovom pobjedom na najbolji mogući način nastavili kvalifikacije. Na svom bodovnom kontu sada imaju 13 bodova dok je Kazahstan prikupio samo jedan bod.

 

Gosti su od samog starta bili bolji i konkretniji protivnik, a sve su riješili već sredinom prvog poluvremena. Prvi pogodak djelo je Schweinsteigera u 20. minuti susreta na asistenciju Ozila. Drugi pogodak stigao je samo dvije minute kasnije. Ovoga puta Gotze je bio strijelac.

 

Sa 0:2 se otišlo na odmor, a u drugom poluvremenu Nijemci sa još jednim pogotkom rješavaju susret.

 

Ozil je još jednom bio u ulozi asistenta, a konačnih 0:3 postavio je Bayernov Thomas Muller.

 

U drugom susretu koji se igrao u grupi E sastali su se Norveška i Albanija, a gosti su minimalnom pobjedom napravili i malo iznenađenje.

 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Jedini pogodak na susretu postigao je Salihi u 67. minuti susreta, a asistent mu je bio Bulku. Vrijedi istaknuti da je Albanija u samom finišu susreta ostala sa igračem manje. Lila je u 89. minuti dobio drugi žuti karton pa je ranije morao na tuširanje.







 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.