Nijemci spremni za Meksiko, ali javnost u čudu zbog odluka Joachima Loewa
Čim je Loew ostavio Leroya Sanea bez SP-a bilo je dosta kritika, a odabir početnih 11 za Meksiko također zabrinjava navijače i javnost u Njemačkoj

Bit će promjena u timu

Nijemci spremni za Meksiko, ali javnost u čudu zbog odluka Joachima Loewa

Edmir Škorić

Nijemci su favoriti za osvajanje Mundijala u Rusiji, a u prvom meču sastaju se s Meksikancima. U istoj grupi su još Švedska i Južna Koreja.

Drugi meč nedjeljnog programa na Svjetskom prvenstvu u Rusiji igrat će Njemačka i Meksiko.

Pripreme Njemačke za SP nisu bile baš najbolje. Izgubili su od Brazila i Austrije i uz dosta muke su pobijedili nemoćnu Saudijsku Arabiju. Bilo je određenih stvari koje su remetile mir u svlačionici ove selekcije, posebno se to odnosi na suserte reprezentativaca turskog porijekla Mesuta Oezila i Ilkaya Gundogana s turskim predsjednikom.

Svoj udio u pogoršavanju atmofsere ima i selektor Joachim Loew, koji je na iznenađenje mnogih sa spiska putnika za Rusiju skinuo zvijezdu Manchester Cityja Leroya Sanea.

Njemački mediji su u najavi utakmice istakli da ni Oezil, a ni Gundogan neće biti starteri protiv Meksika, te da će iza Wernera uz Mullera zaigrati Reus i Draxler, a iza njih Kroos i Khedira.

U zadnjoj liniji bit će Kimmich (desni bek) i Hecotr (lijevi) te stoperi Boateng i Hummels. Iako se tek vratio nakon povrede, a većinu tereta na putu za SP iznio Ter Stegen, Manuel Neuer dobit će šansu od prve minute.

Naravno, najveće iznenađenje bit će ukoliko Ozil ne zaigra, s obzirom da je veznja Arsenala uvijek bio jedan od glavnih igrača u igri Loweove Njemačke.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi