Sastav Joachima Lowa za susret protiv Meksika je dokaz da život nije fer
Selektor Njemačke je donio odluku koja se baš i ne sviđa Nijemcima.

Jedno ime izazvalo brojne polemike

Sastav Joachima Lowa za susret protiv Meksika je dokaz da život nije fer

Selektor reprezentacije Njemačke Joachim Low u posljednje vrijeme je sve češća tema u negativnom kontekstu tamošnje javnosti.

Iako su Nijemci aktuelni prvaci svijeta i reprezentacija koja je bez ikakvih problema osigurala plasman na ovogodišnje Svjetsko prvenstvo, posljednji rezultati u prijateljskim susretima ne daju mnogo optimizma tamošnjim navijačima.

Naime, popularni Elf je pobijedio samo jednu od tri pripremne utakmice zpred Mundijal i to onu protiv Saudijske Arabije sa 2:1, dok su doživjeli poraz od Brazila i Austrije.

Ipak, to nije glavni problem, već je problem pozicija golmana. Iako svi smatraju da bi Marc Andre ter Stegen trebao biti prvi golman reprezentacije na Svjetskom prvenstvu, Low je ipak, kako prenose njemački mediji, odlučio drugačije.

Dugogodišnji selektor Elfa ima namjeru da šansu na golu, bez obzira na sve, pruži Manuelu Neueru. Podsjetimo, on je pozvao Neuera na Svjetsko prvenstvo iako je golman Bayerna bio povrijeđen čitavu sezonu i opravio se tek prije nekoliko sedmica.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Javnost u Njemačkoj je to prihvatila sa razumjevanjem jer je ovaj golman itekako zadužio svoju reprezentaciju, ali činjenica da ga Low namjerava 'gurnuti' na gol od prve minute na Svjetskom prvenstvu protiv Meksika je ostavila Nijemce u šoku.

To svakako nije fer prema Ter Stegenu koji iza sebe ima sjajnu sezonu, ali će se ipak morati pomiriti s tim da će biti rezerva u Rusiji.

Top Komentari

Nuksi
Nijemce sigurno nije ostavilo u šoku jer Nijemci nisu svi selektroi kao mi... A ako kojim slučajem Neuer se pokaže kao dobar izbor, vi ćete ga dizati u zvijezede
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti