Nijemci zbog 800.000 eura ostaju bez Mihojevića: "Želim biti iskren..."

Aue gubi stopera?

Nijemci zbog 800.000 eura ostaju bez Mihojevića: "Želim biti iskren..."

E. Škorić

U zimskoj pauzi njemački drugoligaš Erzgebirge Aue bio je uvjeren u ostanak Marka Mihojevića, odnosno otkup njegovog ugovora, ali sada se stvari mijenjaju.

Aue si ne može priuštiti bivšeg štopera FK Sarajevo  i bh. reprezentativca zbog posljedica koronavirusa i krize koja je nastupila. S obzirom na sve, Aue neće otkupiti igračev ugovor od PAOK-a.

Prema informacijama koje je iznio Bild, Aue bi grčkom prvoligašu iz Soluna trebao platiti 800.000 eura, ali njemački drugoligaš je na kraju zaključio da to sada nije realno.

"Želim biti iskren: Zbog koronske krize i ekonomskih posljedica, trenutno ne bi bio financijski odgovoran za kupnju Marka iz njegovog trenutnog ugovora u Solunu. Međutim, razmatramo mogućnost da ga posudimo na još godinu dana, ako to bude moguće", rekao je direktor Auea Helge Leonhardt.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

No, također treba imati na umu da i PAOK mora reagovati jer ima s igračem ugovor do 31. decembra, odnosno do kraja godine.

Mihojević je do prekida sezone odigrao 24 meča, no nakon što se fudbal vratio, nije dobijao šansu zbog povrede, ali bi uskoro trebao opet zauzeti svoje mjesto među 11 najboljih Auea.

Top Komentari

Penderinos
Platiti tih 800000 eura i odmah ga preprodati u Stuttgart ili Werder za 2,3 miliona
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi