Nikad lošiji Real na Santiago Bernabeu
Foto: EPA

Kraljevi nisu uvjerljivi

Nikad lošiji Real na Santiago Bernabeu

M. Šljivak

Cristiano Ronaldo sinoć je ponovo bio Realov spasioc.

Portugalac je pogotkom u 87. minuti meča donio Kraljevima bod na domaćem terenu protiv Athletic Bilbaa (1:1), ali je tim Zinedinea Zidanea nastavio da prosipa bodove na Santiago Bernabeu.

Real uopšte nije nadmoćan tim na domaćem terenu. Statistika to jasno pokazuje, pa je tako od 26 timova koji su gostovali na Bernabeu ove sezone njih 12 otišlo kući neporaženo.

Kraljevi su ostvarili 14 pobjeda, sedam utakmica završeno je neriješeno, a pet mečeva je Zidaneov tim izgubio uz gol-razliku od 64 postignuta i 32 primljena gola.

Navijače kraljevskog kluba vjerovatno posebno boli činjenica da njihov tim nije briljirao poput ekipa kao što su Levante, Leganes, Fuenlabrada, Numancia, a statistički gledajući ovaj učinak na domaćem terenu najgori je još od sezone 1999/2000.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tada je Real imao katastrofalnu sezonu. Završili su kao peti u prvenstvu, a protivnici se šetali Bernabeuom, pa je tako tada sjajna Zaragoza slavila sa 5:1, Bayern u Ligi prvaka sa 4:2, a bilo je tu još očajnih rezultata protiv Ovieda, Raya Vallecana i sličnih ekipa.

Ipak, te sezone Real je u Evropi blistao i osvojio je naslov prvaka Evrope savladavši Valenciju u velikom finalu sa 3:0, a ukupno su te sezone na domaćem terenu 14 puta kiksali u svim takmičenjima.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije