PSG pokazao dobar ukus: Parižani žele Casemira

Otkupna klauzula je previsoka

PSG pokazao dobar ukus: Parižani žele Casemira

Čelnici PSG-a nakon još jedne razočaravajuće sezone, barem u Ligi prvaka, ponovo namjeravaju pojačati tim. Iako su prošlog ljeta stigli Neymar i Mbappe, čini se da ekipa ništa nije jača na evropskom nivou, a bogati vlasnici rješenje vide u novim kupovinama.

Sljedeći na redu bi trebao biti pouzdani Realov zadnji vezni, Casemiro. Kao što svi znamo, radi se o jednom od najboljih igrača svijeta na svojoj poziciji, a u Realu mu je zacementirano mjesto u prvoj postavi.

Upravo zbog toga Brazilac ima ugovor do ljeta 2021. godine, a otkupna klauzula je nevjerovatnih 200 miliona eura. Čelnici Reala su vjerovatno mislili da su tom klauzulom 'zaključali' svog fudbalera, ali čak ni pomenutih 200 miliona možda neće smetati PSG-u kojeg očito cijena fudbalera ne zanima.

Dokaz za to je prošlo ljeto kada su Parižani kupili Neymara iz Barcelone za 222 miliona eura, a odmah potom i Mbappea iz Monaca za 180 miliona. Istina, ovog drugog će isplatiti tek ovog ljeta zbog finansijkog fair playja.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Teško je povjerovati da bi Real pustio jednog od najvažnijih fudbalera, ali ako stigne ponuda PSG-a nikad se ne zna.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

EdinGR
Ukoliko se ponudi otkupna klauzula tada klub nema utjecaj, od tog trenutka igrač može stupiti u pregovore (zapravo njegov agent), naravno - ukoliko to želi.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi