Nikić: Bojim se da u Izraelu ne prođemo kao Palestinci

Bivši selektor mlade reprezentacije za naš portal

Nikić: Bojim se da u Izraelu ne prođemo kao Palestinci

D. Kurbegović

Još pet dana ostalo je do možda i odlučujuće utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a gostovanje naše reprezentacije u Izraelu dolazi u veoma teškom trenutku za našu reprezentaciju, jer su povrijeđeni Kolašinac, Salihović, Sušić, Vršajević, Džeko i Ibišević, dok mnogi igrači koji su na spisku nisu standardni u svojim klubovima.

Puno je povreda veoma važnih igrača što bi i za jače reprezentacije nego što je naša predstavljalo problem, ali u Haifi jednostavno moramo do povoljnog rezultata. 

Kada tražite sagovornika za komentarisanje nogometne reprezentacije, te općenito nogometa u BiH, onda je sigurno najbolji izbor za to 58-godišnji Nikola Nikić, koji se nikada nije libio da kaže što misli, iako to većinom radi u šaljivom tonu zbog čega je omiljen u čitavoj državi.

Bivšeg selektora juniorske i mlade reprezentacije BiH smo kontaktirali, kako bi za naš portal podijelio razmišljanje uoči ogleda s Izraelcima.

"Bojim se da u Izraelu ne prođemo kao Palestinci, naravno malo se šalim, ali nikada u težoj situaciji nismo bili, kada je u pitanju igrački kadar i sastavljanje ekipe. Hoće Safet bez napadača, kao i Španija, valjda nam se posreći, a možda i Begović krene s gola u napad pa eto belaja Izraelcima. Stvarno nas je stigao maler, pred ovako važnu utakmicu, sada nam i Izrael izgleda kao nogometna velesila", kaže bivši trener Modriče i Žepča.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Uz malo sreće i maksimalnu koncentraciju možemo do povoljnog rezultata u Haifi.

"Ja i Fićo (Edin Bahtić) pošto smo igrali u napadu Željezničara često smo se oslanjali na sreću, valjda će nas u Izraelu obasjati sunce, vjerujem da ćemo sačuvati mrežu, a u napadu će valjda nešto zalutati. Najviše se prema naprijed uzdam u Miralema Pjanića, vjerujem da će bljesnuti u Haifi. Tri boda u narednoj utakmici bi nas vratila na normalni kolosijek, dok bi bod produžio nadu na proljeće, o porazu neću ni da razmišljam", kazao je za SportSport.ba legenda Željezničara, koji je u dresu ekipe s Grbavice odigrao preko 300 utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.