Ako se po jutru dan poznaje Bratstvo će naredne sezone imati opak tim

Ne žele u Gračanici ponovo strepiti za opstanak

Ako se po jutru dan poznaje Bratstvo će naredne sezone imati opak tim

Esmer Oštraković

Ekipa Bratstva prošle sedmice krenula je sa pripremama za novu sezonu u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine.

Ekipa Bratstva prošle sedmice krenula je sa pripremama za novu sezonu u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine.

Ako se po jutru dan poznaje, Bratstvo naredne sezone neće ponivit užasnu prošlu sezonu, nego će biti konkurent za neko od prvih pet mjesta na tabeli.

Teško je svakom navijači Bratstva zaboraviti šta je ekipa predovođena Nusretom Muslimovićem sa klupe uradila, te da se skoro do zadnjeg kola strepilo za opstanak u ligi.

Prvi čovjek kluba, Nusret Helić, je više puta upravo to podvukao, da se takvo nešto što se desilo prošle godine ne smije ponoviti.

Muslimović je platio cijenu loših rezultata kao i veliki broj igrača koji su dobili slobodne papire na kraju sezone.

Oglasi

Za novo šefa stručnog štaba postavljen je Nikola Nikić koji je odmah zasukao rukave i krenuo da radi.

Uprava kluba pobrinula se da dovede jako dobra pojačanja i Bratstvo već sada izgleda dosta bolje nego u cijelon prošloj sezoni.

U Gračanici se rijetko koja ekipa "naigrala fudbala", barem do prošle sezone kada je tu pobijedio čini se ko god je htio.

Helić i Nikić su čini se ove godine sjajno skautirali igrače, te će Bratstvo naredne sezone ponovo zaigrati dobar fudbal.

Gračanlije su proteklog vikenda odigrale prijateljsku utakmicu u Skugriću gdje su protiv istoimenog domaćina slavili sa 9:0.

Jučer su u Gračanici igrači drugu pripremnu utakmicu protiv drugoligaša, ekipe Orahovice, ali je ista prekinuta nakon samo 10 minuta igre.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Razlog je olujno nevrijeme koje je zadesilo Bosnu i Hercegovinu, ali i kompletan region.

Vrijedi dodati i to da su Gračanlije u trenutku prekida utakmice imale prednost od 1:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi