Nikić: Sve sam isplanirao, pojačanja, ulazak u Premijer ligu... Još samo da ostanem trener

Trener Bratstva iz Gračanice za SportSport.ba

Nikić: Sve sam isplanirao, pojačanja, ulazak u Premijer ligu... Još samo da ostanem trener

E. Škorić

Nikola Nikić, trener Bratstva iz Gračanice, govorio je za SportSport.ba o odluci Takmičarske komisije da prekine sezonu, ali i mogućnostima da njegov tim u budućnosti zaigra u Premijer ligi BiH.

Nikić smatra da bi bilo bolje da se moglo igrati do kraja, ali svjestan je da nije bilo uslova, posebno kada se govori o nižim ligama.

"Kao sportista, volio bih da se sve završilo za zelenim terenom. Međutim, šta je tu je. Moramo prihvtiti odluku takva kakva je. Što se tiče prvih liga, nije bilo nikakvih uslova da se nastavi, ali Premijer liga se možda i mogla igrati. Problem bi bio veliki što u RS-u zabranjeno okupljanje do 1. jula. Neki kažu da je Borac izgurao da bi išao u Evropu, ali uvijek će biti priča. Najviše bih volio da se sve noranlno završilo. Evo vidite sada neki spremaju i tužbe, ova odluka je nekima bila na štetu, ali šta se može", kazao je Nikić za SportSport.ba.

Bratstvo je trenutno "na granici", jedno mjesto iznad ekipa koje bi mogle ispasti iz Prve lige FBiH. Sreća po Nikića i Gračanlije...

"Nekako se htjelo da se spasimo, a mi smo obično bolje igrali u drugom dijelu sezone. Obje godine u Gračanici se dešavalo da budemo u donjem dijelu do zime, a onda završimo u vrhu. Šteta što se prekinulo, doveli smo bili četiri kvalitetna igrača, napravili dobar tim, imali smo velike ambicije i od početka smo vjerovali da neće biti problema i da ćemo ostati u ligi".

Nikić najavljuje u dogledno vrijeme i Premijer ligu u Gračanici...

"Nemamo uslove, jer moramo napraviti stolice, semafor i svlačionice i moramo imati reflektore, natkriven krov, ali koliko znam, ako gradonačelnik dobije i novi mandat plan je da se borimo za Premijer ligu. Gračanica je i najmoćniji grad u BiH, napravili su i privredno čudo. Uglavnom, sve sam već isplanirao, pojačanja, izgradnju stadiona, ma sve, samo još da ostanem trener", uz svoj prepoznatljivi smijeh dodaje Nikić.

Osvrnuo se i na titulu Sarajeva i proslavu navijača koji su "sahranili" Željezničar noseći plavi tabut u centru grada.

"U moje vrijeme je bilo toliko dostojanstveno, igrači su se družili, grad bio obojen u jednu ili drugu boju ovisno o pobjedniku, a danas je to malo drugačije Mada, ja ovom prilikom čestitam Sarajevu, prvak je, bez obzira što je ostalo 11 kola".

Nikić je legenda Željezničara, pa ko zna, možda ćemo ga u budućnosti gledati na Grbavici, ali u ulozi trenera protivničke ekipe?

"Kao profseionalac, volio bih da pobijedim Želju, ali ako Željo također dobije, bio bih sretan. Ne mogu ja biti protiv Želje. Inače, Bratstvo zaista zaslužuje Premijer ligu i uvjeren sam da će je u skorije vrijeme igrati".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za kraj, velikan poput Čelika mora da napusti Premijer ligu?

"Gledajte, Čelik je Čelik, pa da igra i petu ligu. Siguran sam da je svima koji ga vole sada teško, ali neće ga napustiti. To su jednostavno veliki klubovi koji imaju svoje ime, svoju tradiciju, svoj ponos...", dodaje Nikić na kraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi