Pune ruke posla: Gdje će Rudar Prijedor igrati Premijer ligu?

Prijedorčani opet u eliti

Pune ruke posla: Gdje će Rudar Prijedor igrati Premijer ligu?

A. Čaušević

Kako to obično biva prijelaz iz drugog u prvi rang bh. fudbala nikad nije jednostavan pa klupske čelnike očekuju pune ruke posla u periodu "tranzicije". 

Tako će biti i sa Rudar Prijedorom koji se nakon pet godina vratio u Premijer ligu nakon odlične sezone u Prvoj ligi RS i zasluženo osvojenog prvog mjesta.

Od posljednjeg boravka Prijedorčana u eliti kriteriji su se značajno pooštrili, posebno se to odnosi na infrastrukturu i stadion.

Kako sada stvari stoje plan povratnika u Premijer ligu je da svoje domaće utakmice igra na Gradskom stadionu u Prijedoru, ali ostaje da se vidi da li će uspjeti realizovati zacrtano.

"U narednom periodu očekujemo inspekciju na stadionu, a pozvani smo da dostavimo sva dokumenta potrebna za nastup u Premijer ligi kao i dokaze da smo započeli radove na i oko stadiona", rekao je predsjednik Rudar Prijedora Darko Milunović.

"U pitanju je instaliranje elektronskog semafora koji je sada obavezan kao i montaža reflektora. Započećemo sve radove kako bismo uopšte mogli da dobijemo licencu za nastup u Premijer ligi", dodao je on.

Rudaru će biti potrena i značajna finansijska sredstva kako bi se napravio dovoljno konkurentan tim. Spominje se cifra od oko milion KM. Taj iznos bi trebao biti izdvojen na igrački kadar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Roster će svakako doživjeti promjene. U narendom periodu se očekuje niz pojačanja. Već su isplanirane i pripreme čiji je start zakazan za 10. juni. Jedan dio priprema će biti obavljen na Zlatiboru.

Inače, Prijedorčani još uvijek nisu riješili pitanje trenra. Marko Tešić je vratio ekipu u Premijer ligiu, ali je pitanje da li će ostati na toj funkciji. Konačna odluka će biti donesena u nekoliko narednih dana.

Top Komentari

velaMo
Kao neutralni promatrač jel ovo isto kao i mladost nema uvjeta al ima papir
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije