Rudar Prijedor se vratio u Premijer ligu nakon pet godina!

Prijedorčani ponovo u eliti

Rudar Prijedor se vratio u Premijer ligu nakon pet godina!

A. Čaušević

Rudar Prijedor će sljedeće sezone igrati Premijer ligu kao pobjednik Prve lige RS za sezonu 2020/21.

Prijedorčani su ove godine bili najbolji u entitnetskom takmičenju i zasluženo su izborili plasman u elitu dva kola prije kraja.

Rudar Prijedoru je za povratak u društvo najboljih nakon pet godina bio dovoljan bod protiv Sloge iz Doboja. Meč je okončan remijem - 1:1.

Oba gola viđena su u posljednjoj fazi utakmice. Domaći su poveli preko Jakupovića, da bi konačan rezultat u nadoknadi postavio Buljubašić.

Ekipa iz Prijedora sada ima 57 bodova, deset više od Leotara koji je na gostovanju kod Drine iz Zvornika također odigrao 1:1.

Rudar Prijedor je i ranije učestvovao u Premijer ligi, a posljednji put u sezoni 2015/16. Sljedeća sezona će biti prvo izdanje za ovaj tim otkako je najjači rang bh. fudbala skraćen na 12 klubova.

Od ostalih mečeva izdvajaju se dvije vrlo efikasne utakmice. Zvijezda 09 je sa visokih 7:0 pobijedila Jedinstvo, dok je Željezničar Sport Team sa 6:2 bio bolji od Podrinja.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Suspenzije i svađa igrača i klupskog rukovodstva ostavili su traga na Slobodu iz Novo Grada koja je sa ubjedljivih 0:3 poražena od Kozare.

Važan trijumf upisala je Sutjeska u borbi za opstanak koja je sa 3:1 pobijedila Ljubić, dok je Slavija zaplovila u sigurne vode pobjedom nad Tekstilcom sa 3:2.

Top Komentari

_admirr.x
Cestitke !
7 1
Eno30
Bravo Rudar sve cestitke
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije