Niklas Sule donio odluku o novom klubu: "Osveta!"

Ide u redove ljutog rivala

Niklas Sule donio odluku o novom klubu: "Osveta!"

E. Škorić

Na pomolu je jedan od najspektakularnijih transfera u Bundesligi posljednjih godina.

Dvadesetšestogodišnji njemački reprezentativac Niklas Sule donio je odluku da na ljeto napusti Bayern nakon što mu istekne ugovor.

On je tu odluku navodno već saopštio upravi Bayerna, rekavši nipošto nema namjeru da produži saradnju, a sada je "iz pouzdanih izvora" u njemačkim medijima procurila informacija da je za novi klub izabrao - Borussiju Dortmund. To su naravno njemački mediji odmah okarakterisali kao "osvetu" defanzivca Bayernu jer je nezadovoljan zbog načina na koji se sve odvijalo.

Proteklih godina obično je Bayern "krao" najveće zvijezde svom velikom rivalu iz Dortmunda, no čini se da je sada situacija nešto drugačija, mada je teško usporediti transfer Sulea sa transferiam Roberta Lewandowskog ili drugih velikih zvijezda koje su iz Borussije otišli u redove najtrofejnijeg njemačkog kluba.

Igračev agent Volker Struth je u nedjelju za Sport1 kazao: "Novi klub je već odlučen. Niklas je prije donio odluku i mogla bi mnoge da iznenadi".

Bayern je Suleu ranije nudio nešto ispod 10 miliona eura godišnje, ali on nije bio zadovoljan ponudom i na kraju je odlučio da mijenja tim.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Niklas Sule je član Bayerna od 2017. godine. Odigrao je 159 utakmica i postigao je šest golova, a trener Bavaraca Julian Nagelsmann i sam je otkrio da je Sule već odlučio da ih napusti.

"Znam zbog čega je to odlučio, ali ću razloge zadržati za sebe. Otvoreno smo razgovarali i među nama nema problema", istakao je Nagelsmann.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Goran86
Tezak i trom stoper, slabija verzija Meceldera.
4 1
Lewa jest igro u Dortmundu al ga Bayern nije kupijo nego je doso kao slobodan igrac bas kao i Süle ako ode tamo. Nista sporno pa nek ide dje mu Volja. A dal ce pojacat Dortmund? pa ne mislim bas. Prosjecan Igrac i bolje je sto nije osto
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi