Niko do sada nije kritikovao Carla Ancelottija kao Thomas Muller

Nijemcu se nije svidio stil italijanskog trenera

Niko do sada nije kritikovao Carla Ancelottija kao Thomas Muller

A. Čaušević

Carlo Ancelotti je na klupi Bayerna sjedio nešto duže od godinu nakon što je naslijedio Pepa Guardiolu na ljeto 2016. godine. 

Ancelotti se u Bavarskoj zadržao 15-ak mjeseci nakon što su ga bojkotovale najveće zvijezde nezadovoljnje njegovim trenerskim metodama.

U razgovoru za The Athletic Thomas Muller je kazao kako je u Bayernu poslije odlaska Guradiole te dolaska Ancelottija bilo kao na Divljem zapadu.

"Kada smo uspjeli da imamo sigurnost i kontrolu u igri, bilo je lakše za mene da imam pozitivan utjecaj. U godini nakon odlaska Guardiole nismo imali uspjeha. Kao da smo bili na Divljem zapadu", kazao je njemački fudbaler.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Sve za što smo se borili, sve ono što smo naučili prethodnih godina je nestalo. Imao sam osjećaj da se može desiti bilo šta", dodao je on.

Za razliku od Guardiole Ancelotti nije toliko vjerovao Mulleru i nije igrao značajnu rolu kao kod španskog stručnjaka, zato možda i ne iznenađuje zašto iskusni veznjak baš i ne voli legendarnog Italijana.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jugovina
Ne valja mu Anchelotti, ne valja mu Kovac.... Mozda je samo on placipizdan!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi