Bayernov junak se postidio, pa je na scenu stupio Lewandowski

Bavarci razbili Chelsea

Bayernov junak se postidio, pa je na scenu stupio Lewandowski

A. Čaušević

Bayern je razbio Chelsea na Stamford Bridgeu. U prvom meču osmine finala lige prvaka bilo je 0:3.

Iako se nije našao na listi strijelaca apsolutni junak Bayernove pobjede je Alphonso Davies, 19-godišnji Kanađanin koji je briljirao na poziciji lijevog beka.

Za njemačkog prvaka su pogađali Serge Gnabry i Robert Lewandowski, ali Daviesova predstava je jednostavno bila impresivna.

Fudbalska verzija Usina Bolta je sinoć dobila svaki svoj duel, imao je 91 % uspješnih pasova, osvojio je osam lopti. Impresivno za nekog ko tek ima 19 godina.

I prisutni Bayernovi navijači na Stamford Bridgeu su poslije utakmice nagradili talentovanog lijevog beka uz aplauze i skandiranje njegovog imena.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Davies je djelovao zbunjeno i postiđeno kada ga je Lewandowski odgurnuo i poslao da pozdravi navijače što je ovaj i uradio.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti