Niko ga nije očekivao: Kraljevi dovode golmana Alavesa

Pacheco se vraća u Real

Niko ga nije očekivao: Kraljevi dovode golmana Alavesa

Midhat Šljivak

Aktuelni prvak Evrope, ekipa madridskog Reala, dovest će u svoje redove još jednog golmana.

Kako tvrde španski mediji, novi golman Kraljeva trebao bi postati 24-godišnji čuvar mreže Alavesa Fernando Pacheco.

Ako do transfera dođe, Pacheco će ponovo postati član Reala. On je prošao sve omladinske kategorije kluba, ali kako nije dobio šansu da brani u prvom timu, 2015. godine je pojačao Alaves.

Odličnim odbranama je privukao pažnju na sebe. Čak šest puta je ove sezone uspio sačuvati mrežu netaknutom u Primeri, pa je Real sada zainteresovan da ga vrati.

On bi u Real mogao već u januaru, ali bi od naredne sezone imao ulogu drugog golmana, ako bi klub doveo Thibauta Courtoisa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi